Imagini mișcate: mtb pe poteci în Piatra Craiului

articol întreg

Revenim cu o producție video după o pauză destul de lungă. Sperăm să vă placă la fel de mult cât ne-am distrat noi făcând-ul: biciclind, filmând, editând.

E un motiv simplu din cauza căruia am cam lăsat producția video cu biciclete în pace. Când mergi să filmezi, nu mai faci altceva. Nu te dai cu adevărat cu bicicleta, flow-ul este mereu întrerupt. Rucsacul e mai greu. Scoate camera la fiecare oprire, pune microfonul, verifică expunerea, apoi desfă și pune totul înapoi pentru o scurtă sesiune de dat, până la următorul loc de filmare. Nu sună prea excitant, este?

Totuși a fost fain. Am decis în ultimul moment să las baltă trepiedul. Aveam în minte niște panoramări line, urmărind personajul zburând prin pădure, peste rădăcini și pietre. Visam cadre cu „rack-focus”, plecând cu frunze delicate în clar, continuând cu abilul mountain biker și terminând pe cărarea proaspăt cucerită în fundal. Dar e plin netul de din astea, făcute mult mai bine decât ne-ar putea ieși nouă și mult mai bine promovate. Chiar e nevoie de încă unul?

Fără trepied, deci. Cu bătrânul și greul Canon 5Dmk2, împerecheat cu o lentilă 12-24 și un microfon (prime-ul de 24mm e încă pe lista de cumpărături), cu la fel de depășitul Canon PowerShot G1X al lui Mihai și inevitabilul GoPro agățat fie de un suport de piept improvizat, fie de țeavă de șa, am reușit să păstrăm tot echipamentul la o greutate rezonabilă. Am reușit să urcăm pe bicicletă tot ce am încercat, iar partea de coborâre nu a fost cu adevărat afectată (oricum nu suntem zmeii zmeilor pe partea asta). Am fost suficient de relaxați să repetăm secțiuni mai complicate, care au produs câteva secvențe de film documentar binevenite într-un timeline abundând în scene de acțiune. Vizionare plăcută.

Iată și varianta scurtă, de 8 minute și jumătate:

Pe cărări în Piatra Craiului

Între două weekenduri de tehnică mtb am dat o fugă și o tură de filmări prin Piatra Craiului. Cu Mihai Constantenec, Horia Măruşcă, Karpaten.Trails, Mountain Biking in Romania, Iulian Cozma outdoor adventures.

Posted by Mountain Biking in Romania on Tuesday, June 7, 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *