Deschidere sezon 2019 cu tură scurtă

raport de tură

"Thank you Horia for a nice trip, Romania/Brasov was a positive surprise for me and I had a very good…"
Daniel

Aprilie este una din cele mai faine perioade pentru mountain biking. De ce?

Pentru că e liniște pe cărări. Lumea e mai degrabă încă prin case, sau pe pârtiile cu resturi de zăpadă. Temperaturile sînt blânde, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Pământul e uscat, toată umezeala din sol fiind suptă de copacii și vegetația perenă, în pregătirea viitoarei explozii de verde. Vizibilitatea e bună în pădure, lipsa frunzelor lasă privirea să scaneze cărarea și mișcările pot fi planificate cum trebuie, din timp. În fine, entuziasmul e mare, după lunile de ger și zăpadă care au ținut bicicleta în hibernare.

2019 a păstrat regula: aprilie a început cu vreme bună, uscată, temperaturi plăcute, numai bine să mă pot acomoda la noua bicicletă COTIC FlareMax.

Totul bine, uscat și frumos până să înceapă prima tura a sezonului, patru zile de trail-riding cu suedezul Daniel. Au început ploile, a venit frigul. Genul de situație în care stai cuminte, în casă, la căldurică. Nu când ai o tură programată, și când musafirul tău vine din Suedia, unde așa o vreme e la ordinea zilei. Astfel că am luat situația și bicicletele de coarne, și cărările la rând. Și bine am făcut, senzația de împlinire pe care o ai după ce dovedești cărări super alunecoase e revigorantă, îți redă încrederea în propriile abilități, mai mult sau mai puțin prăfuite după sezonul de hibernare. Iar la sfârșitul zilei, supa caldă e și mai caldă, berea rece e și mai rece, somnul și mai dulce.

Mulțumiri lui Daniel că a rămas neclintit în fața vremii neprietenoase, trăgând de mine atât la deal cât și la vale, urmându-și programul de antrenament pentru maratoanele mtb la care plănuiește să participe.

Aici un scurt montaj video al cărărilor parcurse în ultima zi a programului. Noroi de calitate din vestul Bucegilor, zona Moieciu – Șimon.

Și o mică galerie foto.

One Comment:

Daniel

Thank you Horia for a nice trip, Romania/Brasov was a positive surprise for me and I had a very good run. Hope to see you again!
Safe rides, Daniel

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *