Sus, la munte

articol întreg

"Hi all, it was a fantastic trip! It exceeded our expectations on every aspect: the trails are both demanding and…"
Mindaugas

A doua gașcă de mtbiști din Lituania ne-au călcat pragul și potecile la sfârșitul lui septembrie 2016, bucurându-se de patru zile cu vreme minunată și mtb adevărat prin munți din zona Brașovului.

Postăvaru, Piatra Craiului și Bucegii numără câteva trăsături comune. Sunt aproape de Brașov, flancând o zonă binecuvântată cu peisaje unice (n-o spun doar eu, o declară mai toți oaspeții pe care-i plimbăm prin zonă cu bicicletele, cu picioarele sau cu schiurile de tură). Au vaste rețele de cărări ideale pentru mountain biking, de la baza pantelor împădurite până sus în golul alpin.

Dar mai e o chestie, evidentă la urma urmei, dar constant ingorată de mountain bikerii veniți din zone plate. Și Postăvaru, și Piatra Craiului, și Bucegii sunt munți. Adică au pante înclinate, urcări și coborâri lungi și solicitante.

Cei cinci lituanieni au aflat din primele ore ale primelei zile ce care va să zică muntele. Un hop nu ușor de trecut, sau de înghițit, dar, spre lauda lor, l-au luat în piept și l-au depășit cu brio, bucurându-se tot mai mult, de la oră la oră și de la zi la zi, de minunățiile pe care muntele li le scotea în cale.

La fel ca grupul precedent de lituanieni, oaspeții noștri au plecat îndrăgostiți de magnifica Țară a Branului și cu o definiție adnotată a termenului „mountain biking”.

One Comment:

Mindaugas

Hi all, it was a fantastic trip! It exceeded our expectations on every aspect: the trails are both demanding and thrilling; scenery is stunning; people nice and friendly. We did enjoy fast single tracks a lot, technical descends are very demanding but passable. We especially enjoyed single track in forest as well as long uphill climbs. Special thanks to Horia for his patience and passion for biking. He is surprisingly intelligent and got great biking skills plus is ready to share it with a group. We will definitely had a great time and will be back!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *