Am tăvălit Go Pro-ul prin zăpadă

raport de tură

"A fost o tură de documentare şi testare a Go Pro-ului, prietenii erau la căldurică."
Horia Măruşcă

O ieşire în Postăvaru într-o frumoasă şi geroasă zi de iarnă cu schiurile de tură. Prilej de a cerceta viitoare posibile rute de mountain biking dar şi de a testa proaspăt câştigata cameră video Go Pro HD Hero 2 (detalii). Rezultatele au fost îmbucurătoare pe ambele fronturi.

Pe de o parte se întrevede o rută de coborâre faină din Postăvaru până în Poiană. Continuat apoi pe triunghiul galben până în Braşov, rezultă un single trail de excepţie, accesibil şi celor fără abilităţi şi echipamente de downhill. Abia aştept să se topească zăpada, să dea iarba şi frunza. (Nu prea repede, totuşi, mai avem ceva de schiat până să ne săturăm, iernile trecute am cam şomat prin Braşov).

Pe de altă parte, Go Pro-ul s-a dovedit extrem de versatil, poți filma din unghiuri imposibile şi la o calitate mai mult decât decentă – ce vedeţi mai jos este compresat de youtube, originalul arată semnificativ mai bine. Pentru sunet mai trebuie studiată problema, ar trebui un microfon care să nu fie corp comun cu camera şi astfel să nu preia toate vibraţiile şi păcăniturile inerente unor astfel de ocupaţiuni precum schiatul. Chiar dacă e distorsionat, am lăsat sunetul original pentru că el rimează cu ciudăţenia unghiurilor de filmare. În plus, seamănă la fel de mult a muzică cu destule din cântecele pe care le aud în ultima vreme la radio.

One Comment:

Horia Măruşcă

A fost o tură de documentare şi testare a Go Pro-ului, prietenii erau la căldurică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *