Workshop de tehnică mtb

raport de tură

 • 20-22 mai sau 27-29 mai 2016
 • două nopți de cazare și mesele corespunzătoare
 • exerciții tehnice specifice mtb și ture scurte în Șimon, Țara Branului
 • oferte speciale pentru cupluri și familii

Care e cel mai bun upgrade pentru mtb? Un dropper seat? Două foi pe față, poate una singură? Un cadru nou, cu geometrie actualizată? La naiba, oricum bicicleta e veche, sparg pușculița și cumpăr una nouă, cu roți mai mari și cu toate cele de mai sus?

Toate și nici unul. Cea mai bună investiție nu e în echipamente. E în aptitudini. În abilități. În bune obiceiuri cu și pe bicicletă. În tehnici specifice urcatului și coborâtului cu bicicleta la munte.

Mersul pe bicicletă e una, mountain biking-ul e ceva în plus. Plăcerii mersului pe bicicletă, senzației de plutire, de eliberare, mtb-ul îi adaugă bucuria de a fi pe cărare, la munte, cu urcări și coborâri, cu rădăcini și bolovani, prin păduri și pe pășuni alpine.

Haideți cu noi un weekend la munte, să discutăm despre tehnica mtb și să o aplicăm pe cărări din zona Șimon, în Țara Branului, la poalele Bucegilor. Avem oferte speciale pentru adulții care își aduc copiii, oferte și mai speciale pentru cei care decid să vină cu toată familia.

Absolvent de școală tehnică mtb în Austria (inclusiv specializare în workshop-uri pentru copii), Mihai vine în România în luna mai pentru a-și pune la treabă experiența acumulată în ani de concurat, ghidat, școlit și pur și simplu dat cu bicicleta. Vom acoperi subiecte precum:

 • aranjarea „cockpit-ului”: poziția ghidonului, a schimbătoarelor, a frânelor, etc.
 • poziția pe bicicletă
 • SPD-uri, cu sau fără?
 • luarea curbelor, frânarea
 • tehnici de urcare, de coborâre
 • bunny-hop-ul

Pentru unii evoluția în mtb este și trebuie să fie organică. Învățăm pe pielea noastră, dându-ne, încercând chestii noi, oblojind răni. Pași mici și rari. (Știm cum e din proprie experiență).

Alții sunt, poate, prea ocupați să parcurgă la pas tot drumul ăsta. Sau poate sunt mai maturi, mai analitici și înțeleg că acest proces se poate grăbi semnificativ. Poate sunt dispuși să facă acest efort pentru copii, să învestească în aptitudinile lor – așa cum o fac pentru lecții de înot, de schi, de tenis, de pian. Poate vor să cunoască oameni contaminați de aceeași boală, cu care să-și petreacă weekenduri minunate la munte, pe roți, la soare sau în ploaie, plini de praf sau stropiți cu noroi, oameni mari sau mici dați în mintea copiilor.

Tuturor acestora – dar nu numai lor – li se adresează oferta noastră. Punem la bătaie două weekend-uri, 20-22 și 27-29 mai, de vineri seara până duminică după-amiaza. Tabăra de bază va fi la pensiunea Conacul Șimonean, un loc primitor cu o curte generoasă și mâncare să-ți lingi degetele. Participanții pot veni cu prieteni, cu familie, iar cei care nu participă la programul mtb pot merge în drumeție, pot vizita Castelul Bran, etc. (La cerere mountainguide.ro poate organiza expediții perpedes mai serioase).

Program:

Vineri:

 • sosire individuală în Șimon, Bran, județul Brașov, începând cu ora 18.00
 • asamblare, verificare biciclete
 • cină caldă, discuții preliminare

Sâmbătă:

 • mic dejun
 • sesiune tehnică de dimineață în curtea pensiunii, avem loc de joacă ideal pentru o mulțime de exerciții
 • tură scurtă pe muchia Balaban pentru aplicarea exercițiilor în situații reale (senviș la purtător pentru prânz)
 • cină caldă, discuții

Duminică:

 • mic dejun
 • sesiune tehnică scurtă, reluăm exerciții din prima zi
 • tură medie în zona Guțanu, cca 20km de traseu care adună toate situațiile cu care se poate întâlni un mountain biker în viața reală: urcare ușoară și abruptă pe drum forestier, push-bike, zone de cărare plată sau abruptă atât pe urcare cât și pe coborâre (senviș la purtător pentru prânz)
 • ciorbă caldă înainte de plecare.

Vom fotografia și filma, pe cât posibil, activitățile, să putem analiza mai bine exercițiile dar și să ne putem lăuda cu toții apoi pe facebook :).

Programul va fi adaptat la nevoile și posibilitățile grupului.

Prețul de participant este 690 RON, în care intră instruire și ghid (ghizi pentru grupuri mai mari), cazare și masă conform programului. Băuturile răcoritoare și alcoolice nu sunt incluse în preț. Cazarea este în cameră dublă, suplimentul de single este 90 RON.

Avem oferte speciale pentru cupluri și familii: doar o persoană plătește tarif integral, de 690 RON, ceilalți (partener, soț-soție, copil) plătesc doar câte un supliment de 290 RON, fie că participă sau nu la programul complet de instruie mtb. O singură familie nu poate ocupa mai mult de un apartament din cele două disponibile sau o cameră dublă.

Puteți alege între weekendul 20-22 mai sau 27-29 mai. La pensiune sunt disponibile 7 camere duble și două apartamente, primii veniți sunt primii serviți. Închidem înscrierile la sfârșitul lui aprilie.

Evenimentul este organizat de Step by Step Agency SRL din Brașov, agenție de turism specializată în activități outdoors (www.mountainguide.ro). Confirmarea participării se face odată cu înregistrarea plății, fie prin transfer bancar, fie plătind cu cardul online.

Vă puteți înscrie trimițând un email la contact@mtbtours.ro, la contact@mountainguide.ro sau pe facebook, pe pagina evenimentului (20-22 mai aici: https://www.facebook.com/events/208990476140214/, 27-29 mai aici: https://www.facebook.com/events/232191233803181/). După ce primim mesajul dvs. revenim cu detalii tehnice și datele de plată.

Vă așteptăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *