Brașov, lozul câștigător

raport de tură

Danezul Jan lucrează în domeniul software pentru o companie occidentală, deci câștigă relativ bine. Responsabilitățile lui sînt legate direct de un subcontractor din România. Poate lucra la distanță, adică oriunde are o conexiune rapidă la internet și de unde poate ajunge suficient de repede în capitală sau la aeroport. Pasiunea lui este să se dea cu bicicleta pe cărări de munte.

Decizia de a locui în Brașov a venit natural. Combinația salariu bun, costuri de viață relativ mici pentru o calitate a vieții relativ ridicată și accesul rapid la o multitudine de poteci este una câștigătoare. Nu numai pentru Jan.

Brașovul a fost de zeci de ani locul în care Iubitorii de munte din toată țara au decis să se stabilească, tocmai pentru că aici sînt munții aproape. Mai mulți și mai variați decât oriunde altundeva în România. Odată cu intrarea în UE și cu deschiderea pieței muncii pentru întreaga Europă, odată cu explozia lucrului la distanță, odată cu integrarea României într-un sistem economic internațional, Brașovul a devenit „acasă” pentru o întreagă comunitate de expats.

Cu toții sînt încântați, mai mult decât orice, de natura din jurul orașului. De multitudinea de posibilități pe care Postăvaru, Piatra Mare, Bucegii, Piatra Craiului, Ciucașul le oferă.

I-am arătat lui Jan poteci superbe de mtb din zonă până acum de-a lungul a două toamne, o primăvară și o vară. Schițăm deja planuri pentru primăvara următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *