Spre vârfuri

raport de tură

Începând cu sezonul 2021 includem în portofoliul nostru de ture un concept nou: Spre vârfuri. Că e vorba de o tură de o zi, de un weekend, de un program de o săptămână sau de zece zile, planul e să urcăm pe un vârf în fiecare zi, și să coborâm apoi la o bere rece, la o cină bună și la un somn binefăcător.

După câțiva ani buni de recunoașteri, am selectat zece vârfuri pentru savurat cu și pe bicicletă. Toate oferă urcări tehnice, combinând secțiuni de pedalat intens cu nelipsitele push și carry-bike. Coborârile sînt un deliciu tehnic, bucăți „flow trails” alternând cu zone tehnice, pline de neprevăzutul tipic oferit de cărările naturale de drumeție montană în zonă înaltă.

Iată o mostră: vârful Omu, cel mai înalt punct in Munții Bucegi, o destinație populară pentru mtb-iștii îndrăzneți de la noi, are deja consacrate coborâri pe Drumul Grănicerilor, spre vest, sau pe drumul clasic de acces dinspre Babele. O a treia își face tot mai mult loc în topul preferințelor mtb-iștilor avansați: coborârea directă spre Bran, prin Clincea:

 

Vă înspiră ce vedeți? Sîntem ochi și urechi:

Interested in Carpathian Ride?
Fill in this form and we'll get back to you as soon as possible.
Help us know your needs better.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *