Odă oaspeților noștri britanici

raport de tură

Ne vizitează mountainbikeri din toată lumea, și majoritatea sînt foarte dedicați experienței. Își aduc de acasă bicicletele și echipamentele scumpe, au tehnică bună și condiție fizică pe măsură.

Uneori ajung la noi oaspeți mai puțin concentrați pe mountain biking și mai interesați să petreacă împreună cu grupul de prieteni o experiență notabilă. Cerințele tehnice și fizice ale programelor noastre îi iau prin surprindere, dar asta nu-i împiedică să se simtă bine.

Bineînțeles că e nevoie de multă diplomație, în general de abilități potrivite ale ghidului în a gestiona astfel de situații. Minimizând riscurile și maximizând satisfacția. Lăsând modestia la o parte, e ceva ce facem foarte bine. Este, în același timp, și o dovadă că am avut plăcerea să întâlnim oameni speciali în turele noastre.

De cele mai multe ori detaliul „trebuie să închiriem biciclete de la voi” aprinde primul bec de avertisment. Apoi dacă grupul e mare, în jur de 10 persoane, situația poate deveni complicată.

Mark a detensionat situația repede, pe drumul de la aeroport. „Ne place să fim puși la încercare, vrem să plecăm de aici cu experiențe memorabile”. Au fost experiențe memorabile, au fost puși la încercare. Atât cât să se simtă bine, și a doua zi dimineață să o ia de la capăt. Urcări intense, coborâri tehnice. Vreme perfectă pentru a savura peisajul montan. O scurtă incursiune în istoria și cultura locală. Cazări pe sprânceană, mâncare să te lingi pe degete, vin românesc de calitate. Jocuri de zaruri. Găleți de râsete.

Am conceput un program special plecând de la Circuitul Bucegilor. Am tăiat niște zile mai aprige de munte și am adăugat o incursiune pe cărările de lângă biserica fortificată din Viscri. N-au lipsit potecile din Postăvaru, platoul Bucegilor, Șaua Strunga, Parcul Național Piatra Craiului.

Nu e o coincidență faptul că Mark și prietenii lui vin din Insulele Britanice. Puține nații din lume au capacitatea de a lua viața cu o doză mereu potrivită de umor, cu accent special pe autoironie.

Britanicii sînt, statistic vorbind, printre clienții noștri cei mai numeroși. În același timp sînt și clienții noștri favoriți. O coincidență mai mult decât fericită, sperăm să ne bucurăm de ea cât mai mult și de acum încolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *