Ture speciale pentru oameni speciali

raport de tură

"Thank you Horia for guiding us!"

„Nu știu cum faceți, dar voi aduceți mereu oameni faini!”.

Maria e proprietara unei pensiuni rurale la poalele Bucegilor, cotată pe airbnb drept una din cele mai populare cazări în zonă. Are, deci, ocazia să întâllnească oameni deosebiți din toată lumea.

Cu toate astea, mountain bikerii care vin cu noi cu bicicleta peste Bucegi, mai mult sau mai puțin înnoroiți dar cu zâmbete contagioase pe față, sînt dintr-un aluat aparte. Stăm la Maria în ultimele două zile ale programelor Circuitul Bucegilor și Alpii Transilvaniei și ne bucurăm de camerele primitoare, grădina umbroasă, de fructele proaspete și de mâncărurile delicioase pe care Maria ni le pregătește în exclusivitate.

Maria are, bineînțeles, dreptate. Grupurile noastre sînt speciale. E și din „vina” noastră, probabil pentru că știm să facem mountain bikeri fericiți selectând traseele potrivite, dând sfaturi tehnice, în general organizând programele așa cum trebuie. Dar meritul principal rămâne al oaspeților noștri, care sunt mereu oameni deosebiți. La urma urmei, e nevoie de ceva special să-ți placă urcările lungi cu sufletul la gură, sesiunile de împins și cărat bicicleta, totul pentru niște coborâri tehnice, care oricum nu au cum să fie altfel decât mai scurte decât urcările. 🙂

Fiecare grup e special, și e cumva necinstit să vorbim de unul anume, dar grupul de germani veniți în august 2018 pentru un Circuit al Bucegilor a fost special într-un fel neobișnuit. Unul dintre participanți avusese, cu zece ani în urmă, un accident de motocicletă în urma căruia ar fi trebuit să-i fie amputată laba unui picior. A ales să facă un complicat proces de reconstrucție, care i-a permis să rămână o persoană activă și să-și însoțească prietenii în aventuri pe bicicletă în toată lumea – pe bicicletă și nu numai.

Sperăm că povestea asta vă înspiră să scoateți bicicleta la o tură pe cărări de munte.

Franzi

Thank you Horia for guiding us!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *