Prin Bucegi în miez de vară

raport de tură

"1972 din primul meu salar,imi cumpar o "scula"ruseasca,harkov semicursiera grea de 25 kg,deh,sa pui mitraliera zb pe ea...elan de tinerel…"

Foarte pe scurt: Cuibul Dorului, Şeaua Dichiului, Plaiul lui Păcală, Cabana Babele, Piatra Arsă, Furnica, Cota 2000, drumul de vară până la cota 1400, o întâlnire cu ursul ceva mai jos de cota 1400, apoi pe cărare prin pădure până în Sinaia. S-au adunat vreo 55 de kilometri. Mişto. Au participat Laura, Mihai, (alt) Mihai, Christi şi moi meme.

img_5824

cezar jipa

1972 din primul meu salar,imi cumpar o „scula”ruseasca,harkov semicursiera grea de 25 kg,deh,sa pui mitraliera zb pe ea…elan de tinerel de 22 giurgiu-sinaia-cuibul dorului,saua dichiu,piatra arsa-babele.ptr.acele vremuri…s-a crucit cabanierul vechi de la babele,originar din risnov,ai de o seama cu mine trebuie sa-si aduca aminte de el.foaie de 48 cu pinionul mare de 27,nu era suficienta calcatura ptr.urcat asa pante,mai pe linga impingind la tank…dormit la babele,coborit in sinaia cu dat doar citeva pedale,ca era la vale…suit la tren ca era peste poate…sa ajung la gr tot calare pe tank.am mai facut ture tari cu pretenarii de o virsta,ma ajuta ca faceam si ciclism la gr,era un club bunicel in acele vremuri,unirea giurgiu.cind vad ce scule sunt in ziua de azi…uitai sa va zic ca o tura in cheile bicazului am facut-o pe un tandem facut din doua carpati,sudate,rulota era un carucior de butelii adaptat ca port cort si bagaje…va zisei toate astea ca sa stiti cam cum era cu cicloturismul in urma cu aproape 40 ani,muschi si entuziasm trebuia,restul ne descurcam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *