Echipa mtbtours

"sa te ajunga prevestirile cu fetita ta cit mai tirziu,si la mai sus in loc de la mai mare,pe munte.de…"

În spatele acțiunilor prezentate în acest colț de internet se află o echipă mică, dar energică.

Rolul de șef mi-l asum eu, Horia Mărușcă, inițiatorul proiectului mtbtours.ro, autorul majorității textelor, fotografiilor și filmelor publicate aici. Lansat în primăvara lui 2010, site-ul mtbtours.ro a fost rezultatul firesc al intersectării principalelor mele preocupări și pasiuni.

Sunt născut într-un oraș de munte, Sibiu, am bătut cărările Carpaților de mic. La început cu picioarele și schiurile, mai târziu și cu bicicleta. Pasiunea pentru activitățile montane s-a transformat în 1998 într-un atestat profesional, în prezent sunt ghid montan autorizat și membru al Asociației Ghizilor Montani din România (AGMR). Începând cu 2018 am certificare MIAS Mountain Bike Leader Level 1 și Level 2. Din 2022 sînt implicat în inițiativa RIMS, parte din proiectul EO-MTB ing – European Organisation of Mountain Bike Instructor-Guides.

Am studiat jurnalism și comunicare la Universitatea București, specializându-mă pe producție video și în realizarea de film documentar antropologic, apoi pe fotografie, design grafic și design pentru web.

De la începutul anilor 2000 am devenit liber profesionist, alternând proiecte foto, video sau design cu ture de trekking și hiking în Carpați, dându-mă în tot acest timp cu bicicleta pe cărări de munte în timpul liber. Început inițial ca blog de mtb-ist, mtbtours.ro s-a transformat firesc în ceea ce este acum, o platformă pentru prezentarea și promovarea turelor organizate de mtb, iar eu într-un „Jack of all trades”: alcătuiesc programele turelor, le ghidez în teren, fac fotografii și filme ale turelor, scriu și traduc articole, sunt webdesigner-ul și webmaster-ul site-ului mtbtours.ro.

Mihai Constantenec este prieten într-ale muntelui, ale ghidăriei montane și ale mountain bikingului. Ghid montan autorizat, membru al AGMR, Mihai este unul din personajele principale ale turelor de recunoaștere descrise pe mtbtours.ro, îl puteți vedea în multe fotografii și montaje video. În ultimii ani a fost ghid pentru turele noastre de mtb, activitate care sperăm să-i ocupe din ce în ce mai mult timp în viitor.

Absolvent de educație fizică și sport la Universitatea Transilvania din Brașov, Mihai s-a specializat pe ski și mountain biking, la bogata listă de atestate adăugându-se în 2014 cea de mountain bike guide, obținută în Austria. Din 2018 este certificat MIAS Mountain Bike Leader Level 1 și Level 2.

De asemenea, Mihai este omul cu care trebuie să vorbiți dacă vă înteresează programe de trail running în Carpații Românești. Contactați-l direct la karpaten.trails@gmail.com.

Alex

sa te ajunga prevestirile cu fetita ta cit mai tirziu,si la mai sus in loc de la mai mare,pe munte.de la un var din Sibiu de data asta.Sandu

mircea

Toate cele bune din Maramures! Bravo, pentru materiale postate@activitate!
Sanatate maxima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *