Eva și Christian vizitează des Transilvania, descoperind rădăcinile familiei – sași plecați în lumea mare din Sibiu (Hermannstadt). Vara aceasta au vrut să încerce ceva nou, astfel că au ales un program de trei zile de mountain biking în zona bisericilor fortificate, în Parcul Național Piatra Craiului și în flancul vestic al Bucegilor, în deja faimoasă Țară a Branului.
A fost o experiență mai mult decât reușită. Deja familiarul peisaj transilvănean a căpătat noi dimensiuni prin intermediul bicicletei. Străbătând zilnic în jur de 30 de kilometri pe cărări prin păduri, pajiști și pășuni alpine ajungi să vezi locuri izolate, spectaculoase, neafectate de frenezia vieții moderne.
Mountain biking-ul a fost și el la înălțime. Eva și Christian aveau o experiență limitată de pedalat pe cărări de munte, astfel că au început cele trei zile cu un entuziasm bine temperat de teama față de necunoscut: vor fi în stare să pedaleze la deal? Cum va fi coborârea?
Prima zi de pedalat pe cărările dedicate bicicletei construite în zona Viscri, Bunești, Criț, Meșendorf a dezamorțit oasele, mușchii și încrederea, astfel că în ultimele două zile am abordat trasee mai dificile în Piatra Craiului și pe sub abruptul vestic al Bucegilor, în deja celebra Țară a Branului.
Pentru ca experiența să fie completă, am ales o primă zi de masă și casă în Criț, la Casa cu Zorele, unde gazdele te fac să te simți cu adevărat un oaspete nobil. Ultimele două nopți le-am petrecut în Poarta Branului, întrebându-ne cum vom reuși să digerăm toate bunătățile cu care ne-a tratat, ca de fiecare dată, madam Minerva, gazda noastră tradițională din zonă.
Eva and Christian au plecat acasă bucuroși și cu o listă de cumpărături consistentă. Producători de biciclete mtb, păzea!
Lasă un răspuns