Brașov XCM 2013 pe cărările din Postăvaru

raport de tură

Tradiția drumețiilor pe cărările Tâmpei este veche – în orice anotimp, pe orice vreme, brașovenii iau cărările la picior spre Poiana Stechil, spre Pietrele lui Solomon, spre Poiana Brașov, spre Cabana Postăvaru. Bicicliștii sunt o prezență mai recentă în peisaj, din ce în ce mai consistentă de la an la an. Downhill-ul este la mare căutare, dar există și destui temerari ai hard-tail-ului care se încumetă pe potecile calcaroase.

Sunt cărări în Postăvaru pentru toate gusturile și posibilitățile. După cum o dovedește și varietatea de competiții organizate în zonă: alergare montană, duatlon, concursuri de downhill/freeride, dar și concursuri de mtb cross-country. Precum Brașov XCM, parte a Triadei MTB organizată de Ideal ProCycling Team. Iată cum a fost în 2013:

Suntem din Brașov, deci cărările din Postăvaru n-au cum să lipsească din turele noastre. Privim cu admirație și oareșce invidie gașca de downhilleri aflați mai mereu la joacă pe poteci sau la muncă de amenajare a potecilor. Îți trebuie multă tehnică și mult curaj (și ceva doage lipsă, probabil) să te dai cum se dau băieții ăștia. Ne dăm și noi la vale, cum putem, cu ce avem – dar ne dăm cu egală plăcere și la deal, transpirând și ultima picătură de energie pentru a ajunge acolo, sus, fără să scoatem piciorul din pedală… Dureros de frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *