Brothers in arms

raport de tură

"Thank You for beautiful four days mountain biking trip. In spite I am 59 years old, Your advice substantially improved…"

Milo ne-a scris un email în miezul verii, când calendarul nostru era în bună măsură deja ocupat. Din fericire pentru toată lumea, a nimerit o fereastră de patru zile libere între ture deja planificate, în care să concentrăm urcări aprige și coborâri solicitante pe poteci și cărări în ture zilnice de 1500-2000m urcare și 80+ kilometri distanță.

I-am explicat lui Milo că relieful montan din preajma Brașovului adună atâta urcare în jumătate de distanță, sau chiar mai puțin, dar să fie liniștit, per total intensitatea este suficient de mare încât turele să pară lungi :).

Ce nu mi-a spus Milo este că el are 59 de ani, iar Lubo, fratele lui și partenerul de aventuri mtb, are 60. Un mic detaliu pe care, dacă l-aș fi știut din timp, nu l-aș fi considerat detaliu și aș fi conceput întregul program altfel. În fapt chiar a fost un detaliu, cei doi slovaci s-au descurcat de minune, picioare solide și voință de fier. Jos pălăria.

Cu atât mai mult cu cât realitatea din teren a fost pentru Milo și Lubo mult peste ce se așteptau. Slovacia este o țară muntoasă, după orice definiție. Tatra Înaltă este o zonă aprigă, abruptă, dar acolo accesul cu bicicleta este limitat. Astfel că experiența lor de mtb însemna mai mult Tatra Joasă, unde urcări consistente, lungi sînt greu de găsit, la fel și combinațiile de rădăcini, pietre și pante abrupte care abundă în zona Brașovului.

Cele patru zile de mtb din România au inclus clasicele cărări din Postăvaru, din Piatra Craiului și din Bucegi. Cabana Curmătura, Padina, Vârful Omu, Strunga, Dudele, etc., am bifat cam toate locurile și numele de referință din zonă. O vreme bună, caldă dar nu sufocantă, fără dușurile de vară a ținut cărările în stare perfectă și a pus peisajul unic al Țării Branului în lumină ideală. Sunt puține locuri în lumea asta care să concentreze într-un spațiu atât de mic creste stâncoase, păduri impunătoare, coame moi de deal și vetrele satelor de munte.

Da, suntem norocoși să trăim într-o zonă superbă, un adevărat paradis al mountain bikingului. Ne bucurăm de el în fiecare zi!

Milo & Lubo

Thank You for beautiful four days mountain biking trip. In spite I am 59 years old, Your advice substantially improved my riding. Now I know how to ride throw more than 1m down steps and how to stay focused and balanced on downhill rides among roots and stones. With Your help I know how to save energy during up hill riding. You helped me to understand “What the mount biking is about”.We had a chance to discover beauty of Carpathian nature, good natural or bio food and to meet nice and important people. Your guiding was excellent. We are alive and without injury. As You said safety is the first. I wish You and Iulian all the best.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *