Peste dealuri, la Poiana Mărului

raport de tură - 2010

"Super filmuletul :)) eu am parte de experienta asta aproape in fiecare zi, deoarece stau in zona, si vreau sa…"

Planuri să testăm bicilistic zona Poiana Mărului avem de mult. Le-am amânat mereu, ba din lipsă de timp, ba din cauza ‘concurenţei’ – de la Braşov ajungi cel puţin la fel de uşor în zone mai impozante precum Postăvaru, Piatra Craiului, Bucegi. Munţii Perşani (din care fac parte şi înălţimile din jurul Poienii Mărului) au plătit şi plătesc tribut unei imagini vag prăfuite, de munţi fără miză, de echipă mulţumită să înoate la mijlocul clasamentului. Nu au vreun vârf impunător, nici vreo creastă mai stâncoasă; coamele moi, pantele mai uşoare, pădurile de fag bătrân promit, în schimb, delicii biciclistice. Astfel că toamnă asta le-a venit, în sfârşit, rândul.

Conform unui mod de lucru devenit deja tradiţie, am început căutarea de trasee în zonă cu Google Earth-ul. În cazul Perşanilor soluţia se impunea, pentru că nu există trasee turistice în zonă în afara Măgurii Codlei, iar hărţile tipărite nu ofereau mare ajutor. De pe Google Earth am mutat trackuri pe GPS, apoi am tatonat zona în două ieşiri pedestre. Toamna trecută am umblat pe lângă Holbav, toamna asta am făcut o incursiune în jurul Poienei Mărului. Am constatat că ceea ce sugerau imaginile din Google Earth se confirma la faţa locului: zona este mai mult decât adecvată pentru ture de mountainbiking/cross country.

După un octombrie neobişnuit de rece, vremea s-a îndulcit la începutul lui noiembrie astfel că, împreună cu Christi şi cu doi rucsaci plini cu aparatura foto (varii obiective, trepied) ne-am prezentat la faţa locului. Am prins o minunată zi de toamnă, cu temperaturi plăcute, cu o lumină ca mierea, cu bucuria descoperirii unor locuri izolate, unde nebunia ‘agroturismului’ înecat în kitsch – prezent la tot pasul în foarte apropiata zonă turistică a Branului – încă nu a ajuns. Neştiind mare lucru despre zonă, nu aveam cine ştie ce aşteptări. Aşa că am putut fi încântaţi în voie. Ceea ce vă dorim şi vouă, urmărind imaginile următoare:

Andrei

Super filmuletul :)) eu am parte de experienta asta aproape in fiecare zi, deoarece stau in zona, si vreau sa va zic ca pe langa traseul care l-ati facut voi atunci mai sunt multe altele, dar trebuie sa stii unde sa intrebi, v-as da niste indrumari daca as putea, trimiteti-mi un mail si o sa incep sa va insir trasee, eu unul as veni cu voi sa va arat imprejurimile dar sunt doar vara in zona (in vacante), sunt partial stabilit acolo si in timpul scolii nu mai pot sa raman… astept oricand un raspuns si daca va sunt de ajutor, o fac doar din placere 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *